Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009

Τέτοιο πρωτάθλημα U-21 θέλετε κύριοι της Super League;


Ένα διαιτητικό τρίο κι ένας παρατηρητής αγώνα που τους όρισε η SuperLeague έδωσαν τα διαπιστευτήριά τους στη Χαιρώνεια στον αγώνα Νέων Λεβαδειακού – Εργοτέλη και κατάφεραν να σκεφτούμε ότι δεν αξίζει ο κόπος – όσο κι αν θέλεις - να ασχοληθείς και να προβάλλεις τα αναπτυξιακά αυτά πρωταθλήματα όπως τα ονομάζει η διοργανώτρια αρχή. Ή μάλλον για να το θέσουμε διαφορετικά και όπως πρέπει η SuperLeague δείχνει με τέτοιες ενέργειες ότι δεν θα πρέπει και πολύ να νοιάζεται γι’ αυτά τα όντως ενδιαφέροντα πρωταθλήματα.
Ο διαιτητής λοιπόν Σφακιανάκης και οι βοηθοί Μεϊντανάς και Κοσμάς στο αγωνιστικό επίπεδο και ο παρατηρητής αγώνα Αριανούτσος στο εξωαγωνιστικό μέρος έκαναν τα πάντα για να εκνευρίσουν ποδοσφαιριστές, παράγοντες, φιλάθλους αλλά και τους δημοσιογράφους. Να τους χαίρονται λοιπόν αυτοί που τους ορίζουν…
Ποιά ήταν λοιπόν τα «έργα και οι ημέρες» των εν λόγω κυρίων;
Στο 24* ακυρώνεται καθαρό γκολ του Λεβαδειακού(υπόδειξη Κοσμά) που πέτυχε με κεφαλιά ο Μπέκα και στο αμέσως επόμενο λεπτό ο διαιτητής «χαρίζει» τη δεύτερη κίτρινη στον Τσούτση του Εργοτέλη (κόκκινη δηλάδή και οι φιλοξενούμενοι θα έπαιζαν με δέκα παίκτες). Και το τραγελαφικό μιας απόφασης είναι ότι έδωσε επανάληψη σε πλάγιο άουτ τη στιγμή που παιζόταν από την πλάγια γραμμή το fair-play(!!!!). Να σημειώσουμε φυσικά ότι τα περισσότερα σφυρίγματα του Σφακιανάκη γινόντουσαν αφού πρώτα υποδείκνυαν οι δυο βοηθοί…
Και τέλος στην εκπνοή απέβαλλε αναίτια με δεύτερη κίτρινη τον Δωματά δήθεν για θέατρο τη στιγμή που έπρεπε να δώσει το καταφανέστατο πέναλτι στην ανατροπή του παίκτη του Εργοτέλη.
Από την άλλη πλευρά τώρα στον παρατηρητή αγώνα Αριανούτσο δεν άρεσε φαίνεται η παρουσία των δημοσιογράφων και τους «εκτόπισε» με το έτσι θέλω. Δήθεν ότι κάτι τέτοιο «διέταξε» ο διαατητής που στο τέλος μας τα γύρισαν και προσπαθούσαν όλοι να δικαιολογηθούν. Μύλος δηλαδή…
Βαδίζαμε λοιπό από την αρχή σε… τεντωμένο σκοινί αλλά ευτυχώς επικράτησε ο πολιτισμός και όλα πήγαν κατ’ ευχήν. Αλλά ας πάρει το μήνυμα η SuperLeague αν φυσικά ενδιαφέρεται…

Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα και επειδή οι πιτσιρικάδες θέλανε να παίξουν και μπάλα ο Εργοτέλης κέρδισε 1-0 τον Λεβαδειακό και τον ανάγκασε στην πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα.
Η ομάδα του Ηλία Λιόντου παρουσίασε δυο διαφορετικά πρόσωπα ανά ημίχρονο. Στο α’ μέρος είχε την απόλυτη κυριαρχία στο παιχνίδι κι έδειχνε ότι θα μπορούσε να πάρει ακόμα τρεις βαθμούς που θα τον έφερναν ψηλά στην βαθμολογία. Βέβαια του ακυρώθηκε κανονικό γκολ όπως προείπαμε στο 24* (κεφαλιά Μπέκα) αλλά είχε και δυο καλές ευκαιρίες με τον Λεμονή στο 15* και τον Νικολακάκη στον 26*.
Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι παρουσιάστηκαν κατώτεροι του αναμενόμενου και παρά το δοκάρι του Γάτσου στο 60* (απ’ ευθείας φάουλ) δεν φαίνονταν και ιδιαίτερα απειλητικοί για την εστία του Καβουσάκη. Σε αυτό το διάστημα ο Εργοτέλης ανέβασε ρυθμούς, στεκόταν καλύτερα μέσαστο γήπεδο και κατάφερε να «κλέψει» τη νίκη στο 85* με τον Φυτίλη που πλάσαρε έξοχα τον Πασχαλάκη και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας φυσικά και το τελικό 0-1.
Διακρίθηκαν οι Γαλανόπουλος, Μπουντόπουλος, Παπαχαραλάμπους, Νικολακάκης, Λεμονής και οι Κανδυλάκης, Φυτίλης, Πουλάκης, Τζανακάκης.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Κιουρτζίδης, Παπαχαραλάμπους, Μάγκας, Παπαδόπουλος, Μαχαίρας, Μπέκα (74* Χοτζάι), Νικολακάκης (67*Κόκα), Γαλανόπουλος (46* Μπουντόπουλος), Λεμονής, Γάτσος.
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Καβουσάκης, Σαρρής, Κανδυλάκης, Τζανακάκης, Πρωτογεράκης, Αριστεινίδης, Πουλάκης, Ανωγειανάκης (76* Χασαπάκης), Παπαρούνας (79* Χαλκιαδάκης), Τσούτσης (69* Δωματάς), Φυτίλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου