Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

Λεβαδειακός - Εργοτέλης 2-2


Ισόπαλο με σκορ 2-2 τελείωσε το παιχνίδι Λεβαδειακός-Εργοτέλης, για την τέταρτη αγωνιστικής της ελληνικής Superleague. Και τα δύο τέρματα των γηπεδούχων σημείωσε ο Γιώργος Μπάρκογλου (18’, 57’). Οι Κρητικοί αν και έμειναν με δέκα παίκτες στο 58’ βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα και κατάφεραν με αντεπίθεση διαρκείας να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια. Η μείωση του σκορ ήλθε από τον Μάριο Χίμπλινγκερ (69’), ενώ η ισοφάριση από τον Μάριο Μπούντιμιρ (75’). Για μη καταλογισμό πέναλτι σε μαρκάρισμα πάνω στον Μπούσι -στο 88'- διαμαρτύρονται οι γηπεδούχοι.

Ο αγώνας:

Στη σέντρα του αγώνα βρέθηκε η ομάδα του Εργοτέλη. Η πρώτη επιθετική ενέργεια σημειώθηκε μόλις στο 4’ με τον Κορδονούρη να επιχειρεί ένα σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή, χωρίς ωστόσο να βρει στόχο. Με τον ίδιο τρόπο και ανάλογο αποτέλεσμα προσπάθησαν να απειλήσουν και οι γηπεδούχοι με εκφραστή τον Μπράνκο στο 10’. Οκτώ λεπτά αργότερα ο Ναπολεόνι διέσχισε την αριστερή πλευρά και την κατάλληλη στιγμή έσπασε την μπάλα προς το κέντρο, εκεί βρέθηκε ο Μπάρκογλου και με ένα συρτό σουτ από το σημείο του πέναλτι άνοιξε το σκορ. Η μόνη αξιόλογη φάση του πρώτου ημιχρόνου από εκεί και πέρα ήταν στο 40' η απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπέτο, με την μπάλα να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, της εστίας του Μπλάζιτς.

Φουριόζος μπήκε στο δεύτερο μέρος ο Λεβαδειακός, με τον Μουλόπουλο να επιχειρεί σέντρα από τα δεξιά σημαδεύοντας ανέλπιστα -αντί για κάποιον συμπαίκτη του- το πρώτο δοκάρι των Κρητικών. Οι γηπεδούχοι έκαναν όμως δύο τα τέρματά τους, με σκόρερ ξανά τον Μπάρκογλου στο 58’. Ο έμπειρος μεσοεπιθετικός δέχθηκε όμορφη μεταβίβαση από τον Αγκάλι και σούταρε -δίχως να το σκεφτεί- με τη μία από το ύψος της μεγάλης περιοχής διπλασιάζοντας τόσο τα γκολ της ομάδας του, όσο και τα προσωπικά του.

Μόλις στο επόμενο λεπτό (59’) ο Εργοτέλης έμεινε με δέκα παίκτες, εξαιτίας της δεύτερης κίτρινης κάρτας που πήρε από τον κ. Παπασταμάτη ο Σασιασβίλι, που όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό ισούται με κόκκινη. Τότε ξεκίνησε αντεπίθεση διαρκείας από πλευράς της ομάδας του Νίκου Καραγεωργίου που έφερε την ισοφάριση. Αρχικά στο 69΄με τον Μάριο Χίμπλινγκερ, ο οποίος «ξεχάστηκε» στην καρδιά της άμυνας και με κεφαλιά μείωσε το σκορ (2-1). Η ισοφάριση ήρθε στο 75’ από έναν άλλο Μάριο, τον Μπούντιμιρ. Ο Κροάτης επιθετικός δέχθηκε την μπάλα σε πλεονεκτική θέση μέσα στην μικρή περιοχή και δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 2-2 πλασάροντας ιδανικά τον Μπλάζιτς.

Οι δύο «μονομάχοι» αναλώθηκαν στη συνέχει σε μακρινά σουτ που δεν έβρισκαν στόχο, ενώ στο 86’ ακυρώθηκε γκολ για τον Εργοτέλη, με τον δράστη της ισοφάρισης (Μπούντιμιρ) να υποδυκνείεται σε θέση οφσάιντ. Ο αγώνας έληξε με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται για μη καταλογισμό πέναλτι σε ένα μαρκάρισμα πάνω στον Μπούσι, -μέσα στη μεγάλη περιοχή- στο 88' σε μια φάση που σηκώνει πολύ συζήτηση.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λεβαδειακός (Μόμτσιλο Βούκοτις): Μπλάζιτς, Μουλόπουλος, Μασάδο, Ζησόπουλος, Κόλτζος, Μπράνκο, Ταραλίδης, Μπάρκογλου, Πάουλο Κόστα, Ναπολεόνι, Αγκάλι.

Εργοτέλης: (Νίκος Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Ρουμπάκης, Σασιασβίλι, Χίμπλινγκερ, Κορδονούρης, Βίσιο, Τζούνιορ, Μπέτο, Λεάλ, Ρομάνο, Μπούντιμιρ.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κ. Παπασταμάτης (Αθήνας)
ΓΗΠΕΔΟ: Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς

TO ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
4’: Πρώτο σουτ από τον Κορδονούρη στον αγώνα, ψηλά αουτ.
16’: Ο Κορδονούρης εξαπολύει ένα «κεραυνό» από τα 40 μέτρα αλλά ο Μπλάζιτς διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.
18’ΓΚΟΛ: Πολύ ωραία ατομική ενέργεια από τον Ναπολεόνι που από τα δεξιά πάσαρε στον Μπάρκογλου, εκείνος σουτάρει από το ύψος του πέναλτι, η μπάλα κοντράρει στον Κορδονούρη και καταλήγει στα δίχτυα του Εργοτέλη για το 1-0.
19’: Ωραίο σουτ του Μπουντιμίρ, ο Μπλάζιτς διώχνει και πάλι σε κόρνερ.
31’: Μακρινό σουτ με τον Βίσιο για τον Εργοτέλη, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
40’: Απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Μπέτο, η μπάλα περνάει δίπλα από τα δοκάρια του Μπλάζιτς.
45’: Καλή εκτέλεση φάουλ από τον Πάουλο Κόστα, η μπάλα περνάει λίγο πάνω από δοκάρι του Δασκαλάκη.
48’ ΔΟΚΑΡΙ: Σέντρα σουτ του Μουλόπουλου από τα δεξιά, η μπάλα παίρνει περίεργη τροχιά, χτυπάει στο αριστερό δοκάρι του Δασκαλάκη και στη συνέχεια απομακρύνεται από τους αμυντικούς του Εργοτέλη.
50’: Ο Ταραλίδης κάνει ένα σουτ κεραυνό αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα περνάει ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Εργοτέλη.
57’ ΓΚΟΛ: Εξαιρετική μπαλιά του Αγκάλι, ο Μπάρκογλου από το ύψος της μεγάλης περιοχής πιάνει με τη μια το σουτ και διπλασιάζει τα προσωπικά του τέρματα διαμορφώνοντας το 2-0.
69’ ΓΚΟΛ: Ύστερα από εκτέλεση φάουλ, ο Χίμπλινγκερ παίρνει την κεφαλιά από το σημείο του πέναλτι και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα μειώνοντας σε 2-1.
75’ ΓΚΟΛ: Συρτή σέντρα ακριβείας του Τσεσνάουσκις από τα δεξιά, ο Μπούντιμιρ θα κάνει το πλασέ στη κίνηση από τη μικρή περιοχή και θα ισοφαρίσει σε 2-2.
86’: Ακυρωθέν γκολ για τον Εργοτέλη, με τον Μπούντιμιρ. Πολύ δύσκολη η φάση για το διαιτητή, αφού δεν φαίνεται ξεκάθαρα αν ο Κροάτης επιθετικός βρισκόταν πιο μπροστά από τον τελευταίο αμυντικό των γηπεδούχων.
87’: Οι γηπεδούχοι ζητούν πέναλτι για ανατροπή του Μπούσι από τον Τζούνιορ.
90’: Ο Μπαλβορίν απέναντι στον Δασκαλάκη σουτάρει άουτ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου