Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

Στα πράσινα και ο Σερτζίνιο

Την όγδοη κατά σειρά μεταγραφή πραγματοποίησε ο Λεβαδειακός. Η ομάδα της Βοιωτίας απέκτησε για τα επόμενα τρια χρόνια τον 24χρονο (16/6/1985) μεσοεπιθετικό Dias Ribeiro Sergio Felippe (ή Σερτζίνιο).
Ο Πορτογάλος ποδοσφαιριστής
με την ομάδα της Κατερίνης αγωνίστηκε δύο χρονιές στην Β' Εθνική και σε 56 ματς σημείωσε 4 γκολ. Επίσης έχει αγωνιστεί και σε δύο παιχνίδια κυπέλλου.Καλύπτει δε την αριστερή επιθετική πλευρά κι ήταν από τους καλύτερους παίκτες στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία του επαγγελματικού μας ποδοσφαίρου.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ: "
Η ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ανακοινώνει την απόκτηση του νεαρού Πορτογάλου μεσοεπιθετικού Σέρτζιο Ριμπέιρο (Σερτζίνιο), για τα επόμενα τρία χρόνια".

Γύρω από το όνομα του Σέρτζιο Ριμπέιρο Φιλίπε Ντίας ή πιο απλά Σερτζίνιο (φωτό) τις προηγούμενες εβδομάδες στήθηκε ένα ολόκληρο «γαϊτανάκι» από ομάδες τόσο της Super League (Αστέρας Τρίπολης, Ξάνθη) αλλά και της Β' Εθνικής (Ολυμπιακός Βόλου, Πιερικός). Καμία από τις παραπάνω περιπτώσεις δεν προχώρησαν κυρίως λόγω των υψηλών οικονομικών απαιτήσεων του παίκτη και έτσι ο Πορτογάλος βρήκε αυτό που έψαχνε στη Βοιωτία και τον Λεβαδειακό, με τα χρώματα του οποίου θα αγωνίζεται για τα τρία επόμενα χρόνια.

Οι «πράσινοι», που είχαν «εντοπίσει» από τον χειμώνα τον 24χρονο μεσοεπιθετικό, κινήθηκαν με πλήρη μυστικότητα και χωρίς να το πάρει κανείς είδηση τον «άρπαξαν» και τον έκαναν δικό τους.

Ο Σερτζίνιο ήρθε στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2007 από τη γειτονική Βουλγαρία και από την πρώτη στιγμή φάνηκε ότι πρόκειται γιαν εξαιρετικό ποδοσφαριστή. Με το καλημέρα φανέρωσε το πλούσιο ποδοσφαιρικό του ταλέντο και επειδή σε αρκετές περιπτώσεις παίζει για την εξέδρα έγινε το αγαπημένο παιδί των οπαδών του Πιερικού. Κολλητός του αυτά τα δύο χρόνια παραμονής του στην Κατερίνη ήταν ο Σταντ Φρέντερικς με τον οποίο περνούσε αρκετές ώρες και εκτός γηπέδων. Εργένης ακόμα, σύμφωνα με το περιβάλλον του τη δεδομένη χρονική στιγμή σκέφτεται την καριέρα του και μάλιστα οι φιλοδοξίες του δεν σταματάνε στον Λεβαδειακό.

Από κει και πέρα για την ομάδα της Βοιωτίας η μεταγραφή του Σερτζίνιο λέει πολλά, καθώς πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που κάνει μέσα στο γήπεδο περίπου αυτά που κάνει ο Λεονάρντο. Αν και δεξιοπόδαρος αγωνίζεται συνήθως στην αριστερή πλευρά, έχει καλά πόδια, καλή τεχνική κατάρτιση, διαθέτει καλά στημένα και σε περίπτωση που παραχωρηθεί ως μεταγραφή ο Βραζιλιάνος «κουμπώνει» εξαιρετικά στην ενδεκάδα του Λεβαδειακού.

dna
Ονοματεπώνυμο: Σέρτζιο Ριμπέιρο Φιλίπε Ντίας (Σερτζίνιο)
Εθνικότητα: Πορτογάλος
Ημερ. γέννησης: 16/6/1985
Υψος: 1,77 μ.
Βάρος: 72 κ.
ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΟΜΑΔΕΣ
2004-05 Πέντρας Ρούμπρας
2005-06 Βίρεν Σαντάνσκι
2006-07 Βίρεν Σαντάνσκι
2007-08 Πιερικός
2008-09 Πιερικός
ΣΕΖΟΝ ΣΥΜΜ. ΓΚΟΛ
2004-05 - -
2005-06 22 1
2006-07 14 1
2007-08 27 1
2008-09 27 3

Ο καταλληλότερος άνθρωπος προκειμένου να μας μιλήσει για το αγωνιστικό προφίλ του Σερτζίνιο δεν είναι άλλος από τον Σούλη Παπαδόπουλο. Ο πρώην τεχνικός του Πιερικού, που συνυπήρξε με τον Πορτογάλο για περίπου ενάμιση χρόνο στην ομάδα της Κατερίνης, μίλησε με κολακευτικά λόγια για τον 24χρονο μεσοεπιθετικό παρομοιάζοντάς τον με τον Σεμπαστιάν Λέτο: «Πρόκειται για έναν φαντεζί ποδοσφαιριστή. Είναι παίκτης με το στυλ του Λέτο. Μπορεί να παίξει άνετα στις πτέρυγες τόσο δεξιά όσο και αριστερά. Εχει πολύ καλά στημένα και πατάει περιοχή. Χρησιμοποιεί και τα δύο του πόδια εξίσου καλά. Το μεγάλο του προσόν είναι ότι ταιριάζει σε όλα τα συστήματα. Στο 4-2-3-1 μπορεί να αγωνιστεί στην τριάδα και στις δύο πτέρυγες. Στο 4-4-1-1 παίζει με ευκολία πίσω από τον επιθετικό. Στο 4-4-2 μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σαν δεξί χαφ όσο και σαν αριστερό. Τα τελευταία δύο χρόνια έχει βελτιωθεί σημαντικά και στον τομέα του μαρκαρίσματος. Κάτι που δεν είχε όταν είχε έρθει στην Ελλάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου