Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

Έρχεται ο Balvorin

Η απόφαση της διοίκησης του Λεβαδειακού να αποσύρει επίσημα πριν από λίγες μέρες το ενδιαφέρον της για την απόκτηση του Γκουστάβο Μπαλβορίν φαίνεται πως έπιασε τόπο, καθώς το θέμα της μεταγραφής του Αργεντινού επιθετικού πήρε διαφορετική τροπή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε νέα επικοινωνία ανάμεσα στους εκπροσώπους του ποδοσφαιριστή και τους ανθρώπους των Βοιωτών, με τους πρώτους να ρίχνουν θεαματικά τις οικονομικές τους απαιτήσεις, γεγονός το οποίο ήταν και το... κλειδί ώστε οι δύο πλευρές να έρθουν ακόμη πιο κοντά। Πλέον αυτό που απομένει είναι κάποιες τυπικές λεπτομέρειες ώστε να ανακοινωθεί και επίσημα ο... γάμος με τον Αργεντινό φορ.
Φήμες από την ομάδα της Βοιωτίας ανέφεραν μάλιστα ότι ποδοσφαιριστής δεν αποκλείεται εντός της εβδομάδας να βρίσκεται στην Ελλάδα για να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο.

"Είχα μια επαφή με τους ανθρώπους του Λεβαδειακού. Ξέρω πως ενδιαφέρονται για μένα πάρα πολύ και οι διαπραγματεύσεις είναι προχωρημένες.Πιστεύω πως τελικά η συμφωνία θα ολοκληρωθεί. Θέλω να παίξω στην Ελλάδα και το να έρθω στην Ευρώπη είναι το βασικό κίνητρο για μένα» είπε στην goalday.gr ο Μπαλβορίν.
Για την Ελλάδα, τον Λεβαδειακό, την πόλη μη νομίζετε πως δεν έχει ιδέα. Να είναι καλά ο πρώην συμπαίκτης του στη Λανούς, Αγουστίν Πελετιέρι (που φόρεσε φέτος τη φανέλα της ΑΕΚ). «Μίλησα με τον Αγουστίν και μου είπε τι να περιμένω. Ξέρω πως δεν θα έχω πρόβλημα να προσαρμοστώ στη χώρα και πως δεν θα νιώθω μακριά από τους δικούς μου ανθρώπους, μιας και υπάρχουν πολλοί Νοτιοαμερικάνοι σε όλους τους συλλόγους».
Μιας και ο λόγος για συμπατριώτες, η προοπτική να γίνει ένας ακόμα Αργεντινός, μετά τους Μπλάνκο και Γκαλέτι, που θα αναδειχθεί πρώτος σκόρερ στη Super League φάνηκε να τον εξιτάρει: «Μακάρι να συμβεί αυτό. Ξέρω πως και οι δύο τους είναι πολύ διάσημοι στην Ελλάδα και στις ομάδες τους. Μακάρι να πάει η ομάδα τόσο καλά ώστε να μπορέσω και εγώ να πετύχω πολλά γκολ και να τη βοηθήσω να φτάσει ψηλά».
Η μεταγραφή του έμπειρου (γεννημένος στις 6/9/1977) επιθετικού θα είναι ίσως η σημαντικότερη που έχει κάνει ο Λεβαδειακός και ενισχύει αφάνταστα τη γραμμή κρούσης. Ο Μπαλβορίν έχει πετύχει 58 γκολ στην καριέρα του στην Αργεντινή, αλλά την τελευταία χρονιά ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς και είχε μόλις τέσσερις αγώνες, σε κανέναν από τους οποίους δεν ήταν βασικός (και 44 λεπτά συμμετοχής συνολικά) με τη Λανούς, η οποία είχε δαπανήσει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 750.000 δολαρίων (περίπου 540.000 ευρώ) για να τον αποκτήσει από τη Βελέζ.

Με την ομάδα του Σάρσφιλντ σε ενάμιση χρόνο είχε 43 συμμετοχές και 14 γκολ. Η Λανούς τον περασμένο Απρίλιο τον άφησε ελεύθερο προκαλώντας την αντίδραση του ίδιου του Μπαλβορίν, που τότε είχε δηλώσει πως «δεν καταλαβαίνω γιατί με άφησαν ελεύθερο. Απ' ό,τι φαίνεται, δεν πειράζει τους ηγέτες της ομάδας να χάσουν τα λεφτά που επένδυσαν για μένα», φανερώνοντας τη διάθεσή του να παίξει ακόμη ποδόσφαιρο παρά το γεγονός ότι είναι 32. Στις τάξεις του Λεβαδειακού θεωρούν ότι αν ο παίκτης είναι ιατρικώς εντάξει, θα έχουν κάνει μια σημαντική προσθήκη στο ρόστερ και θα έχουν βρει τον ιδανικό αντικαταστάτη του Μοντόγια για τη γραμμή κρούσης.

Ονοματεπώνυμο: Γκουστάβο Μπαλβορίν
Εθνικότητα: Αργεντινός
Ημερ. γέννησης: 6/9/1977
Υψος: 1,80 μ.
Βάρος: 79 κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου